Datamentor Hungary Kft.

Rendszergazda szolgáltatás

Egy jó rendszergazda alapvető a szervezet zökkenőmentes napi folyamataihoz! Nem csak a szakmai felkészültség a fontos, hanem a felhasználókkal történőfolyamatos, udvarias kommunikáció is alapvető! A rendszergazda az informatika arca és kirakata a felhasználók felé. Ha nem megfelelő a kommunikáció, hiába egy optimális üzleti folyamat, a szervezet nem lehet hatékony!

Cégünk rendszergazdái kipróbált sokéves tapasztalatú szakemberek, aki udvariasan és türelmesen állnak az ügyfelek felé. Biztosítjuk, hogy ne féljenek kérdezni a felhasználók, és problémamegoldó hozzáállásunk gyorsan felszámolja a fennakadásokat. Szolgáltatásunk használható kis- és középvállalatok teljes körű IT üzemeltetésére, vagy nagyvállalatok rendszergazdai létszámának kiegészítésére.

Eseti rendszergazda szolgáltatás

A szakember óradíjas alapon a helyszínen, vagy távolról feltérképezi és elhárítja azadott problémát, ami miatt megkeresnek minket.

Folyamatos rendszergazda szolgáltatás

Ügyfeleinknél bármilyen IT problémát megold a rendszergazdánk, a vállalt reakció idővel. Folyamatosan figyeljük az IT környezetet, és sokszor, már akkor beavatkozik
rendszergazdánk, amikor még nem is tudja ügyfelünk, hogy valami probléma fog adódni. Közösen gondolkodva megbízónkkal megtervezzük a szükséges adatbiztonsági, adatmentési feladatokat, jövőbeli fejlesztési irányokat. Stabil, folyamatos és hosszútávú partnerségünkkel, egy bizalmi tanácsadó szerepében rendszeresen egyeztetünk, így biztosítjuk a jelenlegi erőforrások optimális felhasználását a várható jövőbeli események és a fejlődés érdekében.

Folyamatos rendszergazdai szolgáltatási szerződéssel és rendszeres tanácsainkkal garantáljuk, hogy a szervezet adatai a megfelelő pillanatban, a megfelelő helyen és biztonságban elérhetőek legyenek, az optimális hatékonyság érdekében!

A rendszergazda szolgáltatás tartalmazza:

Mondja el mi akadályozza
üzletmenetét!
Segítünk!

Referencia történet

Ügyfelünk egy KKV egészségügyi szolgáltató cég. Amikor odakerültünk felmértük a kiinduló állapotot. Az első probléma az volt, hogy még a fontosabb felhasználó-jelszó
párosokat sem ismerték például a szerver admin környezethez, miközben semmilyen dokumentáció nem létezett a rendszerükről. Az előző szolgáltató, hirtelen és gyorsan tűnt el, így gyakorlatilag az addig felmerült problémák tűzoltásával kezdtünk. A tevékenységüket is akadályozta a rossz IT környezet. Voltak a helyszínen olyan irodák, ahol nem volt hálózat. Ott gyakorlatilag korlátozottan lehetett csak dolgozni. A távoli hozzáférés nem létezett. Az adatmentés, vírusvédelem csak eseti jelleggel működött. A felhasználókra szabott adat hozzáférési struktúra hiányzott. Email szolgáltatásuk tele volt spammel és nem megfelelő belépési módszereket használtak. 

Összefoglalva, az adatbiztonság, a munkahelyi hatékonyság, és a GDPR előírás követelményeinek sem feleltek meg. 

Szolgáltatásunk indítását követően, a vezetőséggel több körben egyeztetve, kialakítottunk közösen egy elérendő állapot víziót. Ez alapján felszámoltuk a felsorolt problémákat a legégetőbb, leginkább kockázatos és akadályozó tényezőkkel kezdve. Munkánk eredményeként a megbízást követő néhány hónap után, ügyfelünk  tevékenysége zökkenőmentessé vált. A fontosabb informatikai sarokpontok működését távolról folyamatosan felügyeltük. Munkavállalói kiegyensúlyozottabban és hatékonyabban foglalkoztak ügyfeleikkel. Korábbi partneréhez képest nem csak az informatikai működés megbízhatóságát, hanem helyettesítési rendszerünknek hála a felmerülő kérések reakció ideje, és a szakértők rendelkezésre állása is jelentősen javult. Átköltöztettük levelezésüket egy megfelelő, spam ellen védett környezetbe.

A megbízásunkkal ügyfelünk üzleti hatékonysága jelentősen nőtt, munkavállalói és ügyfelei is elégedettebbé váltak. Minden informatikai kérdésükre, gyors és érthető megoldási javaslatot adunk, így, mint bizalmi tanácsadó folyamatosan támogatjuk megbízónkat szakértelmünkkel. A tulajdonos által kitűzött üzleti célokat, folyamataik és informatikai rendszerük összehangolásával, már jóval egyszerűbben el tudták, és a jövőben is el tudják érni.